Onze lessen gaan gewoon door, CARDIO Jitsu van start!

Met het ingaan van de nieuwe beperkende maatregelen rondom Covid-19, hebben veel vechtsportscholen hun deuren moeten sluiten, immers mag er niet meer full-contact getraind worden onder volwassenen. Het BJJ is een contactsport bij uitstek, waardoor veel teams hun trainingen tot nader orde hebben gestaakt. Hoe anders is dat bij Team Babytank, waar onze groepslessen gewoon door kunnen gaan!

Natuurlijk niet op de manier zoals we gewend zijn, maar in de vorm van CARDIO Jitsu. Met CARDIO Jitsu krijgt iedere deelnemer een eigen vak toegewezen en volgt de opdrachten van de instructeur op. Een les is opgebouwd uit een stukje algemene warming up, Jiu Jitsu en mobility drills, cardiovasculaire training en stretching, ademhaling en cooling down. Niet alleen werk je op deze manier aan je algemene fitheid, maar je bootst de intensiteit van het sparren na met soortgelijke bewegingen, explosiviteit en inzet.

De eerste les is met veel enthousiasme ontvangen en smaakt naar meer! Voorlopig staat het CARDIO Jitsu 2x op het programma op het Babytank hoofdkwartier. Verwacht wordt dat we de lessen binnenkort uit kunnen gaan breiden!

Voor de volledigheid merken we op dat de volledige richtlijnen vanuit het RIVM rondom sport worden nageleefd. Deelnemers kleden thuis om, houden 1,5 afstand en bij klachten blijft men thuis.