Nieuws

KIDS Bootcamp

Met het verlengen van de lockdown tijdens de persconferentie deze week is ons duidelijk geworden dat we voorlopig nog niet onze vertrouwde activiteiten mogen hervatten. Tegelijkertijd betekent dat voor u als ouder dat de kinderen nog niet naar school mogen en met name veel binnen zitten. Graag willen we vanuit Team Babytank de kinderen in beweging krijgen en ze een uitlaatklep geven!
Daarom starten met met de Kids Bootcamp. Vanwege het weer, veiligheid en vervuiling op de gemeentelijke buitenlocaties starten we deze op het terrein van onze noodlocatie, Voorstraat 25 te Velddriel. In geval van plotseling noodweer kunnen de kinderen schuilen en er is geen gevaar van losliggende takken, glas of anderszins gevaarlijke voorwerpen. Echter, het is van belang te beseffen dat het buitensporten meer risico met zich meebrengt dan de normale Jiu-Jitsu lessen op een zachte mat. Kleed de kinderen ook goed op het koude weer!
De lessen vinden wekelijks (bij succes breiden we het aanbod uit) op woensdagmiddag van 16:00 tot 16:35. Om de regels na te kunnen leven vragen we u als ouder de kinderen 5 minuten voor aanvang van de les af te zetten en direct na afloop van de les op te halen.
Enkele belangrijke zaken op een rij:
– Aanmelden via de Babytank Portal is VERPLICHT (voor degenen die Teamy nog gebruiken, dit vervalt) VOL=VOL
– Wees telefonisch bereikbaar in geval dat we u telefonisch dienen te bereiken.
– Kleed uw kind op het koude weer.
– In geval van neerslag, harde wind of gladheid gaan de lessen NIET door.
– Eerste les vindt plaats op 20 januari 2121.
Voor eventuele vragen, staan we telefonisch en per mail klaar om deze te beantwoorden!
Laten we samen nog even volhouden, tot snel!!!

We hopen natuurlijk allemaal op een beter jaar dan afgelopen jaar, maar om 2020 toch leuk af te sluiten hebben jullie anoniem je vragen voor een online Q&A ingestuurd. Op oudjaarsdag hebben we deze beantwoord voor je! Mocht je de uitzending gemist hebben, kijk dan hieronder de uitzending terug!

De BJJ Vlog is terug!

Na 2 jaar afwezigheid mag je weer regelmatig een nieuwe video verwachten op ons YouTube kanaal! Veruit de meeste views en reacties kregen we op de video’s waarbij er tijdens het sparren tips en tricks worden gegeven, dus daar gaan we mee verder! De eerste video staat inmiddels alweer online, neem een kijkje, geef een like, volg het kanaal en maak een donatie als je er wat aan hebt gehad!

 

Onze lessen gaan gewoon door, CARDIO Jitsu van start!

Met het ingaan van de nieuwe beperkende maatregelen rondom Covid-19, hebben veel vechtsportscholen hun deuren moeten sluiten, immers mag er niet meer full-contact getraind worden onder volwassenen. Het BJJ is een contactsport bij uitstek, waardoor veel teams hun trainingen tot nader orde hebben gestaakt. Hoe anders is dat bij Team Babytank, waar onze groepslessen gewoon door kunnen gaan!

Natuurlijk niet op de manier zoals we gewend zijn, maar in de vorm van CARDIO Jitsu. Met CARDIO Jitsu krijgt iedere deelnemer een eigen vak toegewezen en volgt de opdrachten van de instructeur op. Een les is opgebouwd uit een stukje algemene warming up, Jiu Jitsu en mobility drills, cardiovasculaire training en stretching, ademhaling en cooling down. Niet alleen werk je op deze manier aan je algemene fitheid, maar je bootst de intensiteit van het sparren na met soortgelijke bewegingen, explosiviteit en inzet.

De eerste les is met veel enthousiasme ontvangen en smaakt naar meer! Voorlopig staat het CARDIO Jitsu 2x op het programma op het Babytank hoofdkwartier. Verwacht wordt dat we de lessen binnenkort uit kunnen gaan breiden!

Voor de volledigheid merken we op dat de volledige richtlijnen vanuit het RIVM rondom sport worden nageleefd. Deelnemers kleden thuis om, houden 1,5 afstand en bij klachten blijft men thuis.

Verhuizing naar tijdelijke locatie

De afgelopen weken zijn er CO2 metingen verricht in onze vaste trainingsruimte in Hedel. Daaruit is gebleken dat er onvoldoende ventilatie is, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Daarop is besloten de zaal te sluiten en ventilatie aan te brengen, waardoor alle lessen in Hedel met ingang van 29-09-2020 verplaatsen naar Babytank Martial Arts, Voorstraat 25, 5334 JP, Velddriel. Tijden en protocollen blijven ongewijzigd!

Babytank Affiliate in Drunen

Op 5 oktober start Mike van Antwerpen, een van onze leden, als affiliate van Team Babytank een eigen academy in Drunen (Noord-Brabant), de plek waar onze eigen Harold Harder in de jaren ’90 ooit begonnen is met een van de eerste scholen van Nederland. Velen van de ‘oude garde’ hebben hier hun eerste stappen op de mat gezet en is het de thuisbasis voor BJJ & Grappling Drunen of wel de ”Silverbacks”.

Maandag van 19.30uur tot 21.00uur
Woensdag van 19.00uur tot 20.30uur

Locatie: Inmotion sport accommodatie Drunen
Adres: Cees van Delfstraat 10

Alle Babytank leden mogen binnen hun abonnement meetrainen in Drunen. Kun je dus een keer niet op dinsdag of donderdag in Hedel, maak dan evt. gebruik van deze extra mogelijkheid op maandag en woensdag. Ben je als EGJJF lid in de buurt kom dan ook zeker een keer binnenvallen.

Je kunt de Silverbacks volgen op;
Facebook: Silverback Jiu-jitsu Drunen
Instagram: BJJ_Grappling_Drunen

 

BJJ VS Krav Maga; wat moet ik kiezen?

Een veel gehoord argument voor mensen die een vechtsport willen gaan doen, maar nog niet precies weten wat is; ‘Ik wil mezelf graag kunnen verdedigen.’ Een prima uitgangspunt om op zoek te gaan naar een sport die bij jou past! Laten we eens kijken naar de verschillen tussen het Braziliaans Jiu-Jitsu, of het door zichzelf als meest complete vechtsport bestempelde Krav Maga.

Allereerst dienen we te kijken naar de oorsprong van beide vormen. Het BJJ vindt zijn oorsprong aan het begin van de vorige eeuw, waarbij het door een fysiek zwak persoon (Helio Gracie) is gemaakt tot een kunst waarin iedereen zich moet kunnen verdedigen tegen een in de basis (ongetrainde) vechter, een filosofie waarbij kracht geen rol speelt.

Luisteren we naar de aanbieders van het Krav Maga, dan is dit ontstaan in het Israelische leger; een verzamelplaats van de meest sterke en vitale mannen en vrouwen die we ons voor kunnen stellen. Daarbij dienen we op te merken dat we hier praten over een oorlogssituatie, met de nodige bescherming (kleding) en wetteloosheid die daarmee gepaard gaat.

Binnen het Braziliaans Jiu-Jitsu, kijkend vanuit het aspect zelfverdediging, wordt er als eerste voor gezorgd dat de aanval van de ander geneutraliseerd kan worden. Immers, als je zelf veilig bent, hoef je alleen nog maar weg te rennen óf de ander uit te schakelen. Dat laatste moet een keuze zijn, bedoeld voor extreme situaties. In onze hedendaagse beschaving wordt het niet geaccepteerd om zonder gerede aanleiding iemand een oog uit te steken of een arm te breken.

Kijken we op dezelfde manier naar Krav Maga, dan zien we daar een totaal andere insteek; In één beweging zoveel mogelijk geweld toepassen op de aanvaller, in de hoop dat dit slaagt. Hier stuiten we al op een aantal problemen;

  • Hoe gaat bijvoorbeeld een dame een mannelijke aanvaller, met een duidelijk doel voor ogen, overrompelen met kracht en agressie?
  • Te verwachten valt dat de aanvaller meer geweld en agressie zal gaan gebruiken, waardoor de situatie escaleert.
  • Hoe gaat onze rechtspraak om met excessief geweld (je wordt mogelijk beroofd, aanvaller is blind aan één oog)?

Binnen het Brazilaains Jiu Jitsu kiezen we er liever voor om de aanval te neutraliseren, de aanvaller te controleren en waar mogelijk tot overgave te dwingen, weg te rennen, of in extreme situaties schade toe te brengen zodat deze niet meer aan kan vallen (denk hierbij aan de eerder genoemde dame die slachtoffer is van een potentiële verkrachter, dan is uitschakeling hoogstwaarschijnlijk op zijn plaats).

Als laatste staan we graag nog even stil bij het trainen en voorbereiden op ‘real life situations’. Oftewel, hoe trainen we onszelf op het gebruiken en succesvol van de juiste technieken? Daarvoor sparren we! Onze hersenen worden in een veilige omgeving getraind in echte gevechtssituaties! Braziliaans Jiu-Jitsu is de enige vechtsport waarbij dit 100% voluit kan plaatsvinden! Binnen het Krav Maga wordt er nooit gesparred…..

Nog niet overtuigd van de verschillen? Kom een keer een proefles volgen, ervaar de vriendelijke sfeer in ons team en de effectiviteit van onze sport: NU AANMELDEN!