egjjf_harold_harder_rickson_gracie_jiu_jitsu_self_defense_mma_michel_verhoeven_team_babytank_bjj_den_bosch

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich richt op het zo snel mogelijk naar de grond brengen van de tegenstander – middels een takedown, worp of shoot – om daar vervolgens verder te gaan met het grondgevecht. De bedoeling is om te zorgen dat de tegenstander zo snel mogelijk afklopt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse grepen, armklemmen, verwurgingen en beenklemmen. Door zo snel mogelijk naar de grond te gaan wordt het voordeel dat een meer bekwame staande vechter heeft weggenomen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de vrije gevechten op de grond eindigt. Dit valt ook te zien bij de belangrijkste Mixed Martial Arts (MMA) wedstrijden. Bij deze wedstrijden wordt het merendeel beslist op de grond.

BJJ is een meer aan de praktijk aangepaste versie van het meer traditionele Japanse Jiu Jitsu. Het idee achter beide vormen is dat een klein of zwakker persoon met de juiste technieken en bewegingen zichzelf kan verdedigen tegen een sterker en groter persoon. Het BJJ is dus een zeer geschikte vechtsport voor lichte en kleine mensen en natuurlijk ook voor vrouwen. BJJ kan ook beoefend worden als zijnde competitiesport, hierin wordt er verschil gemaakt tussen sport BJJ (met traditioneel pak), grappling (zonder pak, trappen en stoten zijn niet toegestaan) en MMA (zonder pak, alles is toegestaan). De trainingen zijn opgebouwd uit drie elementen: warming up, technieken en sparring. De warming up bestaat uit specifieke oefeningen voor BJJ, deze oefeningen zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren wat de kans op blessures tijdens de training verkleind. Na de warming up volgen de technieken. Tijdens deze sessie worden de bewegingen en principes van BJJ met een partner beoefend. Het laatste deel van de training wordt er gesparred. Sparring is een belangrijk onderdeel van BJJ waarbij de geleerde oefeningen en principes toegepast moeten worden op een tegenstander. Voor een leek lijkt BJJ wellicht op een onsamenhangend potje worstelen. Er zit echter een duidelijk systeem in zodat de beginnende beoefenaar de technieken op een gestructureerde manier leert toe te passen. Binnen Team Babytank volgen we een uitgebreid lesplan, wat erop gericht is om onze leden zo snel mogelijk alle facetten van deze prachtige vechsport te lereb.

“The ground is like an ocean, I am the shark, and most people don’t even know how to swim”

Vaak wordt, ten onrechte, Braziliaans Jiu Jitsu gezien als een vechtsport die zich alleen maar richt op het grondgevecht. Niets is echter minder waar. Het gaat om complete zelfverdediging, jezelf echt weerbaar maken tegen iedere vorm van een aanval. Op straat, tijdens het werk of in wedstrijdvorm, Braziliaans Jiu Jitsu is de meest effectieve vechtsport die er bestaat. Andere sporten zoals Judo, Krav Maga, Aikido, Hapkido Boksen of Kickboksen bieden geen volledige programma om jezelf echt weerbaar te maken. Ben je op zoek naar effectieve zelfverdediging, zowel in een staand gevecht als in een grondgevecht, dan is BJJ dé sport voor jou. We zien je graag voor een gratis PROEFLES.

Lesinformatie

Sporthal de Hooge Wal
Kasteellaan 71
Hedel (naast’s-Hertogenbosch)

Dinsdag (vanaf 14 jaar)
19:30 – 20:30 (technische les)
20:30 – 21:30 (sparren/open mat)

Donderdag (vanaf 14 jaar)
19:00 – 20:30

© 2015 Babytank
KVK nummer: 56718640
Bank nummer: NL57RABO0117474274
Incasso-id: NL10ZZZ567186400000
Michel Verhoeven: 06-43 54 48 14 / michel@babytank.nl