Association Nederland

De Europen Gracie Jiu Jitsu Federation is een organisatie die erop gericht is de BJJ communitie te faciliteren in de breedste zin des woords. Zo organiseren ze seminars, centrale trainingen, lerarenopleidingen, examens, trainingskampen etc.

Team Babytank geeft BJJ in de stijl van Rickson Gracie

Wat maakt nu het onderscheid van de school van Rickson met de rest? Rickson legt de nadruk op een diepere betekenis van de basis principes van het Braziliaans Jiu Jitsu. Zijn inzicht in zaken zoals base, timing, connectie, gewichtsverdeling en leverage zijn van een zeer hoog niveau. Dit wordt geprefereerd boven de moderne “truckjes” (50-50 guard, rubber guard etc). De lessen bij Rickson Gracie Jiu-Jitsu Holland zijn daarom voornamelijk gericht op de perfectie van deze basis principes.

“Competition Jiu-Jitsu represents only 30% of real Jiu-Jitsu. Without the other 70% which includes standup self-defense, defensive striking and clinching skills and an efficient vale-tudo guard, practitioners cannot develop the confidence to walk the streets knowing that they can survive a possible confrontation.” (Rickson Gracie)

Als je een goed begrip hebt van de basis principes dan weet je goed wat je tegenstander wel en niet toe mag laten. Een goed voorbeeld is Kron Gracie (de zoon van Rickson), hij weet de basis principes heel goed toe te passen tijdens toernooien op het hoogste niveau.

Er worden regelmatig seminars, centrale trainingen en examens georganiseerd voor de leden.

EGJJF
Michel Verhoeven: 06-43 54 48 14 / michel@babytank.nl