Nieuws

Nieuwe certificering voor de jeugd-instructeurs!

Met trots delen wij mede dat zowel Michel ‘Babytank’ Verhoeven als ook Alessandro Cronemberger Sousa door de EGJJF gecertificeerd zijn voor het speciale jeugd programma, genaamd EGJJF Junior Gracie Jiu Jitsu (meer info hier).

Het grote voordeel hiervan is dat er gewerkt wordt met een doordacht programma, wat didactisch volledig onderbouwd is. Er gaat in de lessen gewerkt worden met speciale leskaarten, die kinderen stimuleren om te blijven trainen (men kan precies zien wat men nog moet doen om de volgende band te behalen). Op deze manier leren ze op en leuke manier naar een bepaald doel te werken en daarvoor discipline op te brengen! Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij het gedrag op school en thuis.

DSC00995-768x753 (1)

Het programma wordt deze week geïntroduceerd bij onze jeugd. De EGJJF ondersteund Team Babytank in de vorm van leskaarten en speciale jeugd dagen (alle kinderen van de diverse EGJJF locaties komen samen om leuke workshops te volgen). De examens worden ook vanuit de EGJJF gecoördineerd, vandaar dat er een speciaal (verplicht)  EGJJF Jeugd lidmaatschap is. Ouders kunnen middels deze link hun kind aanmelden, kosten €15,- per jaar)

 

Nieuwe certificering voor onze kids instructeurs

Afgelopen weekend zijn zowel Alessandro als Michel gecertificeerd om les te mogen geven volgens het speciale jeugd programma van de EGJJF, namelijk het EGJJF Junior Gracie Jiu Jitsu program.

Dit programma is didactisch onderbouwd en er wordt op een speelse wijze les gegeven aan kinderen. Niet alleen worden kinderen beloond op hun gedrag in de les, maar er is ook aandacht voor het gedrag thuis en op school. Doordat we werken met speciale leskaarten, kunnen de kinderen precies zien hoe lang het nog duurt tot hun volgende examen, wat extra motiverend werkt.

Door ook het kinderprogramma Brazilian Power hierop aan te passen, creëren we binnen Team Babytank een jeugd programma wat perfect aansluit op dat van de volwassenen. We zijn dan ook erg trots dat we dit programma mogen implementeren.

Alle kinderen worden ook geacht lid te zijn van de EGJJF, hier is een speciaal jeugdlidmaatschap voor. Zo zal er op 5 november vanuit de EGJJF een leuke kids dag georganiseerd gaan worden, waar we ook zeker heengaan!

Meer info via http://www.egjjf.com

 

DSC00995-768x753 (1)

FREE CLASSES ONLINE!

Last week Michel ‘Babytank’ Verhoeven was one of the instructors at the BJJ Globetrotters Summercamp in Leuven. The classes were about Self Defense and Knee on Stomach. Two very important subjects that are worth watching!

Enjoy!

Knee on Stomach (private evening class)

Self Defense

Michel ‘Babytank’ Verhoeven instructing at two major BJJ camps

Within a few weeks our head instructor will be teching at one of the biggest Jiu Jitsu camps in Europe, organised by BJJ Globetrotters (link). A few hundred BJJ practitioners from all over will be there to experience a week packed with BJJ.

Are you interested in attending a BJJ Camp? Michel is also one of the instructors at the EGJJF Autumn camp (link). There are still spots available for EGJJF members!

Seminar and Private training with master Rickson Gracie

In the weekend of 13 and 14 may, the EGJJF organised a big international tournament, combined with a Rickson Gracie seminar. Team Babytank had a big part in both.
IMG_0458

The seminar was held in Den Bosch in ‘Maaspoort Sports & Events. Michel ‘Babytank’ Verhoeven was one of the promotors of this event. In the week thereafter Michel had the chance to train with Rickson in a more private setting, with a limited Blackbelt Only class for invited people only and a Instructors class for EGJJF instructors only. The next weekend Michel flew, together with Rickson Gracie & entourage toe Glasgow for another detail. As you can see, Team Babytank keeps investing in quality.IMG_0497

IMG_0508

IMG_0542

Funny detail, Rickson brought Renato Barreto, a great instructor, who gave Michel his bluebelt when we was only 15 years old!

Team Babytank investeert in kwaliteit

Team Babytank is constant bezig met het verbeteren van de lessen, technieken en aanbod. Om een idee te geven van wat dit precies inhoudt, geven we je even een overzicht:

Babytank Lesplan:
Binnen Team Babytank werken we met een lesplan, gebaseerd op de exameneisen van de EGJJF. om het lesplan en de ontwikkeling van onze leerlingen nog meer kracht bij te zetten, zullen we binnenkort ook met leskaarten gaan werken.

Rijkserkend BJJ instructeur:
De instructeurs van Team Babytank zijn vorig jaar gestart met een unieke opleiding om als één van de allereersten in Nederland een rijkserkend diploma te ontvangen om daarmee BJJ instructeur te zijn, volgens de normen en waarden van het NOC/NSF. Onlangs is het examen geweest, we verwachten binnenkort met goed nieuws te komen over de kandidaten!

Trainingstrips:
Ieder jaar reist Michel samen met een groep af naar Amerika om te trainen met Kron & Rickson Gracie. Dit jaar is echter zeer bijzonder, aangezien Michel ook is afgereisd naar San Diego om daar met Xande & Saulo Ribeiro te trainen. Onlangs is Michel naar New York gegaan om met Marcelo Garcia te trainen. Al deze kennis zullen jullie zien terugvloeien in de lessen!

IMG_1945

IMG_1958

IMG_1969

IMG_2014

IMG_20170314_141727

IMG_20170314_141957

IMG_20170418_203150

1ste graad voor onze hoofdinstructeur!

Alsof het eerdere nieuws van deze week nog niet geweldig genoeg is, heeft hoofdinstructeur Michel ‘Babytank’ Verhoeven op 3 januari zijn 1e graad uitgereikt gekregen door niemand minder dan Harold Harder. De verrassing was groot, de vreugde nog groter. Michel is hiermee één van de zeer selecte groep Rickson Gracie Jiu Jitsu Black Belts in Europa met één of meerdere gradaties op zwart, een absolute onderscheidenheid ten opzichte van andere organisaties.

Vandaag heeft ook Raoul Carlos (instructeur van Amsterdam BJJ) zijn 1e graad gekregen. Raoul en Michel trainen al vanaf het begin samen en het is dan ook geweldig dat beide instructeurs zo verrast zijn!

img-20170104-wa0001-01

Uitbreiding van ons team, nieuwe locaties!

We starten het nieuwe jaar groots en met belangrijk nieuws! Afgelopen jaar hebben we al een aantal nieuwe Babytank locaties erbij zien komen, en sinds 1 januari zijn er ook Babytank locaties in Breda, Vlissingen en Terneuzen.

Bart Aarts (brown belt) heeft zich met zijn sportschool MATS (Breda) aangesloten bij ons team. Na jaren bij een ander team te hebben getraind, heeft hij besloten ons team te komen versterken. Ook Rudi Nuijten (blue belt) heeft zich aangesloten bij ons team. Hij geeft lessen in Vlissingen en Terneuzen.

Iedereen is welkom om een keer bij Bart / Rudi mee te gaan trainen en vice versa! Immers, WE LEAVE NO MAN STANDING!

Je kunt nu bij ons terecht in:

HEDEL
EINDHOVEN
WAALWIJK
DRUNEN
CULEMBORG
BREDA
VLISSINGEN
TERNEUZEN
LONDON (UK)